Λάρισα: Καταγγελία δολοφονικής επίθεσης

Λυμτσιούλης Παναγιώτης, Χημικός

Μας φόρτωσαν σαν εμπορεύματα δεύτερης διαλογής σε τρένα χωρίς επιστροφή. Κατέκαψαν ότι βρίσκεται γύρω μας και μπορεί να μας δίνει μια ανάσα, μια αχτίδα ομορφιάς και ελπίδας. Μας έπνιξαν στο βούρκο της αδιαφορίας τους  για οτιδήποτε αφορά στη ζωή των πολλών. Γιατί;

Μα για τη μόνη αξία που πιστεύουν και υπηρετούν, το κέρδος μιας χούφτας χρυσοκάνθαρων κηφήνων. Βλέπεις οι ασφαλείς δημόσιες συγκοινωνίες είναι ζημιά. Τα δάση και τα βουνά αξίζουν αν «φυτρώνουν» ανεμογεννήτριες ή βγάζουν λίγα ψήγματα χρυσού. Ο σεβασμός της φύσης και η προστασία της λαϊκής πλέμπας κοστίζει ρε αδερφέ. Εκτός αν υπάρχει κανένα φιλετάκι για το κολλητάρι.

Είναι αυτά εγκλήματα; Προς θεού θα δαιμονοποιήσουμε το κέρδος και θα αρνηθούμε τους νόμους της αγοράς;

Έγκλημα για τους κυρίαρχους και τους κυβερνώντες είναι αν τολμήσεις και μιλήσεις. Αν έχεις το θράσος να τους αμφισβητήσεις και να διεκδικήσεις.

Σαν τέτοιος «εγκληματίας», ανάμεσα σε πολλούς άλλους, βάδισα και εγώ την προηγούμενη Τρίτη 12/9 στη Λάρισα σε μια πορεία αλληλεγγύης , αγώνα και διεκδίκησης για την ίδια τη ζωή μας, την ύπαρξή μας. Και προφανώς έπρεπε να παταχθώ και να συνετισθώ από τα όργανα της «τάξης» . Αυτά που φώναζαν «και τίποτα να μη γίνει, ξύλο θα πέσει». Έτσι δέχθηκα απρόκλητα και αναίτια επίθεση από σιδερόφραχτο Ματατζή (του υπουργείου «Προστασίας» του πολίτη ντε) ο οποίος με περισσή μανία μου κατάφερε απανωτά χτυπήματα ανάμεσα στα οποία και στο κεφάλι (υπάρχει και σχετικό βίντεο και αποδεικτικό από το νοσοκομείο όπου χρειάστηκε να καταφύγω ). Μια τέτοια επίθεση μόνο σαν δολοφονική μπορεί να χαρακτηρισθεί. Το ότι απέφυγα τα χειρότερα είναι θέμα τύχης,  άλλωστε από τύχη ζούμε σ’ αυτή τη χώρα. Αν γλυτώσουμε από τα υπόλοιπα, υπάρχει δίπλα μας η αστυνομία για να μας «βοηθήσει» να πετύχουμε το στόχο.

Δεν περιμένω κάποια θεσμική δικαίωση. Ξέρω ότι όσο η πολιτική τους γίνεται πιο αφόρητη και η οργή μας θα ξεχειλίζει τόσο θα φουντώνει ο αυταρχισμός τους.

Και για να ευθυμήσουμε όσο είναι δυνατό στις  μαύρες μέρες που περνάμε , θα σας πω και ένα παλιό. «Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη».

(σημείωση της σύνταξης: το παρακάτω βίντεο, μόλις αναρτήθηκε στο youtube θεωρήθηκε ακατάλληλο για ανηλίκους, σε αντίθεση με χιλιάδες άλλα, επομένως πρέπει να πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο για να μεταφερθείτε στο youtube και να το δείτε)