Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑ ΧΑΜΗΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

του Διονύση Δουράκη, Αναπληρωτή εκπαιδευτικού (ΠΕ 82 μηχανολόγων)

Τον περασμένο Ιανουάριο ζήσαμε ένα μεγαλειώδες και δυναμικό εκπαιδευτικό κίνημα που με αφορμή τον αντιδραστικό νόμο προσλήψεων, ο οποίος στην ουσία είναι ένας νόμος απολύσεων, ο κόσμος της αδιοριστίας ξεσηκώθηκε και έδειξε πως τον δρόμο τον ανοίγεις περπατώντας.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στο δρόμο για να διατρανώσουν την αντίθεση τους στο νέο νόμο λαιμητόμο του Υπουργείου Παιδείας που πετά χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία και υποβαθμίζει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Οι εκπαιδευτικοί με τον εργαζόμενο λαό δηλώσαμε με μαχητικό και δυναμικό τρόπο πως είμαστε ενάντια στη συνολική αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που με περισσή αλαζονεία μας χαρακτήρισε «ηχηρή μειοψηφία». 

Η ανάλγητη κυβέρνηση της «αριστεράς» του Σύριζα με έναν απαράδεκτο τρόπο έστησε μια προσχηματική διαβούλευση λίγο πριν τις γιορτές και ελάχιστες ημέρες πριν κλείσουν τα σχολεία. Με ρυθμό τύπου «fast track», όπως συνηθίζουν να λένε οι νεοφιλελεύθεροι, επέλεξαν να ψηφίσουν έναν αντιδραστικό νόμο μόρφωμα που προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, εφαρμόζοντας στην πράξη όλες τις αντιδραστικές πολιτικές της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και των οικονομικών μηχανισμών της διεθνούς ολιγαρχίας. Ο νέος νόμος απολύσεων ψηφίστηκε στη βουλή την ώρα που τα ΜΑΤ της κυβέρνησης χτυπούσαν τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, δείχνοντας το αποκρουστικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που διολισθαίνει συνεχώς στην ανυποληψία και τον αυταρχισμό.

Τούτος ο νόμος προβλέπει ουσιαστικά χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και με πρόσχημα τη δια βίου εκπαίδευση η κυβέρνηση του Σύριζα στήνει μια ολόκληρη  βιομηχανία απόκτησης ακαδημαϊκών προσόντων, υποβαθμίζοντας στην ουσία το βασικό πτυχίο και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης δημιουργεί τεράστια προβλήματα  στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς βάζοντας τους σε ένα αέναο κυνήγι κτήσης ακαδημαϊκών προσόντων.

«Μέσα στο στόμα μου ΒΡΥΧΑΤΑΙ άγριος ΛΙΟΝΤΑΣ κι είναι του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ο πιο μεγάλος τρόμος το ξέρεις μάτια μου πως ΔΕΝ υπάρχει δρόμος, αφού το ΔΡΟΜΟ τον ανοίγεις ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ»

Εμπόδιο στο δρόμο του αγώνα μας δεν βρέθηκε μόνο το υπουργείο Παιδείας αλλά και ο γραφειοκρατικός  συνδικαλισμός της ΟΛΜΕ, ο οποίος έβαζε συνεχώς εμπόδια μη  προκηρύσσοντας απεργίες αλλά προσχηματικές στάσεις εργασίας που είχαν ως σκοπό να δημιουργήσουν σύγχυση στους εκπαιδευτικούς. Το σωματείο μας ενώ θα έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις  λειτούργησε ως τροχοπέδη στο μεγάλο και δίκαιο αγώνα που δίνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. 

Δηλώνουμε σε όλους τουw τόνους πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παζαρέψουμε τις ζωές μας και πως θα δυναμώσουμε κι άλλο τον αγώνα μας. Όχι απλά δεν τελείωσε τίποτα αλλά το αντίθετο. Τώρα ξεκινάει.

Τούτος ο νόμος ,όπως και ο προηγούμενος, θα μείνει ανεφάρμοστος και σύντομα θα ανατραπεί πράξη  από το μεγαλειώδες εκπαιδευτικό κίνημα που με αξιοπρέπεια όλες αυτές τις ημέρες υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται το δικαίωμα και τη πρόσβαση όλων στη Δημόσια και Δωρεάν παιδεία.
Όχι πια λευκές σημαίες. Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης.

Οι Αγώνες κερδίζονται με αποφασιστικότητα, με προσήλωση και επιμονή.Στο δρόμο του αγώνα λοιπόν και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί!

«ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ  ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΟΝΙΜΟΙ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ