Πέμπτη 11 Απρίλη: συμπαραστεκόμαστε στην απεργία των ντελιβεράδων

11 Απρίλη ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ

Την Πέμπτη 11 Απριλίου, οι εργαζόμενοι των κλάδων delivery, courier και εξωτερικών, μετά από τους αλλεπάλληλους θανάτους στην άσφαλτο, απεργούν.

Κι έχουν όλα τα δίκια του κόσμου:

«Πόσο ακόμα θα βρίζουμε την κακιά μας μοίρα στα φανάρια; Πόσο ακόμα θα σιχτιρίζουμε μπροστά στους καθρέφτες των ασανσέρ; Πόσο ακόμα θα πνίγουμε το θυμό μας, την οργή μας και τη φωνή μας απέναντι σε κάθε κλεψιά του αφεντικού, σε κάθε του απαξιωτική συμπεριφορά, σε κάθε του υποτιμητικό βλέμμα, σε κάθε δήθεν φιλικό χτύπημα στην πλάτη; Πόσο ακόμα θα σιχτιρίζουμε μοναχικά για κάθε ακόλλητο ένσημο, για κάθε απλήρωτο σκασμένο λάστιχο, για κάθε τσίμπημα στη μέση ή τον αυχένα, για κάθε απλήρωτη νυχτερινή ώρα;»

 «Οι εργοδότες μας έχουν δημιουργήσει τη δική τους εκδοχή του “Δεν πληρώνω”. Δεν πληρώνουν τις προσαυξήσεις που δικαιούμαστε, δεν πληρώνουν δώρα και επιδόματα, δεν πληρώνουν υπερωρίες όπως πρέπει, και ειδικότερα στην ταχυεστίαση δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για το μηχανάκι και τα έξοδα κίνησης» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων καλεί σε δυναμικό παρών στην απεργία, καθώς και σε μοτοπορεία (με συγκέντρωση στις 12μ. στο Πεδίον Άρεως) όλους τους εργαζόμενους με μηχανάκια.

«Πλέον είναι η ώρα να εφαρμοστούν τα κεκτημένα. Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων κάνει προσπάθειες ώστε να επιβληθούν στην πράξη όσα κερδήθηκαν. Η 11η Απριλίου είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι με δίκυκλα θα διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια τους. Ένα στοίχημα ώστε να αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές στο επάγγελμα», σημειώνει ανάμεσα στα άλλα η Συνέλευση στο σχετικό της κάλεσμα για την απεργία.

Η απεργία αυτή πρέπει να νικήσει. Πέρα από την αυτονόητη ηθική συμπαράστασή μας, ας βοηθήσουμε κι εμείς έμπρακτα στην επιτυχία της: στις 11 του Απρίλη δεν χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες διανομής, δεν παραγγέλνουμε, κατεβαίνουμε στο δρόμο στο πλευρό των διανομέων.

Δεν είμαστε πελάτες / καταναλωτές, είμαστε εργαζόμενοι/ες. Ας δείξουμε, λοιπόν, τη δύναμη της αλληλεγγύης.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ – ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΜΑΣ!