Οργή; Αγανάκτηση; Θυμός;

Άντα Παραφόρου

έχεις ακόμη να κλάψεις πολύ
ώσπου να μάθεις τον κόσμο να γελάει.
Γ.Ρίτσος

Η παράσταση αρχίζει.

Συνεχίστε να κάθεστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε. Απολαύστε λοιπόν την παράσταση “Άνοιγμα σχολείων Δευτέρα 10/1/2022“.

Παίζουν όχι με αλφαβητική σειρά, αλλά με την ίδια σειρά που παίχτηκε και τον Σεπτέμβρη το ίδιο έργο…

  • Ανοιχτά παράθυρα
  • Πληθωρικά τμήματα
  • 50% + 1 κρούσματα για να κλείσει το τμήμα
  • Πάνινες μάσκες απορρίπτονται από την οντισιόν της Επιτροπής Των Σοφών, ωχ συγγνώμη Ειδικών, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί με νέα κολεξιόν FFP2, FFP3,KN95 διαλέχτε ό,τι αντέχει (αν αντέχει) η τσέπη σας..

Και όπως συμβαίνει σε όλες τις ζωντανές παραστάσεις υπάρχουν κι οι εκπλήξεις…

Ακούσατε, ακούσατε, νέος ρόλος στην παράσταση, σπουδαίος, καθοριστικός που θα μας σώσει από δω και μπρος…

  • Τα  2 self test γίνονται 3…

Τι χαρά , τι χαρά κάναν όλα τα νοικοκυριά που οι κρατούντες φανήκαν γενναιόδωροι, που σκεφτήκαν τα παιδιά να πάνε τη Δευτέρα στα σχολειά…

Τα 2 self test που έγιναν 3, έντρομα μπαίνουν στη σκηνή και ανακοινώνουν στο υπέροχο κοινό ότι λυπούνται βαθύτατα που πρέπει να διακόψουν τη συνεργασία τους με την παράσταση για λόγους…(τώρα τι λέμε εδώ; Θίγουμε υπολήψεις;)

Όμως οι εκπλήξεις στις ζωντανές παραστάσεις δεν έχουν τελειωμό…. τα κουτοπόνηρα selftestάκια μπορεί να τελείωσαν στα φαρμακεία αλλά “οι άριστοι” φίλοι τους βρήκαν άμεση λύση για να συνεχίσουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο της Δευτέρας…

Αχ συγγνώμη αγαπημένο κοινό κι άλλος έκτακτος ρόλος… μιλάμε η παράσταση τα σπάει.. τύφλα να ΄χει το don’t look up.

  • Διευθύντριες, διευθυντές, προϊσταμένες/οι νηπιαγωγείων Σάββατο μεσημέρι σκοτώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο σχολείο, τηλεφωνούν στη διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης (που είναι πάντα ανοιχτή) και κλείνουν ραντεβού παραλαβής των ηρώων της παράστασης(τα 2 που έγιναν 3) για να μην υπάρχει φυσικά συνωστισμός στο γέμισμα των πορτ μπαγκάζ.
  • Διευθυντές/ντριες εκπαίδευσης αυστηροί/ές, πειθαρχημένοι/ες, έτοιμοι/ες να κάνουν τη σωστή διανομή σε όλα τα σχολεία ευθύνης τους.

Η κορύφωση του έργου θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα το πρωί όπου ο ασυναγώνιστος ρόλος της μπαντονέτας στα προαύλια των σχολείων με τα παιδιά μας στη σειρά θα κάνει τις εισπράξεις της παράστασης να εκτιναχτούν… Η αλήθεια είναι ότι η παράσταση τα σπάει…

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές. Δεν αποτελούν απλά μια ανεύθυνη διαχείριση των υγειονομικών μέτρων στα σχολεία. Είναι ο πυρήνας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΥΠΑΙΘ που θεωρούν τον άνθρωπο πραμάτεια και λογίζουν το μαθητικό πληθυσμό ως ένα δεμάτι άχυρα.

Είναι καιρός να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τις ζωές των μαθητριών/μαθητών μας ΤΩΡΑ οργανωμένα και συλλογικά.

Το πάθος για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου,

είναι ένα δημιουργικό πάθος!