Θα ‘ρθει καιρός που θα αλλάξουν τα πράγματα…

Άντα Παραφόρου

Την Πέμπτη 09/07/2020 ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο χουντικής έμπνευσης για τις διαδηλώσεις. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ειδικής «Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας» όπου θα συντονίζονται οι κρατικές δυνάμεις για να ελέγχουν τις διαδηλώσεις. Προτάσσοντας την «εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της κοινωνικοοικονομικής ζωής» της εκάστοτε πόλης το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη και η αστυνομία αποκτούν θεσμικά πια τον πλήρη έλεγχο των διαδηλώσεων. Με απλά λόγια θα πρέπει να γνωρίζουν για να επιτραπεί μια διαδήλωση την πορεία καθώς επίσης και το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει. Επιπρόσθετα για να γίνει μία διαδήλωση θα πρέπει να έχει ανακοινωθεί έγκαιρα, να έχει δοθεί άδεια διεξαγωγής και να έχει οριστεί οργανωτής ή οργανώτρια που θα είναι υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης(π.χ. υλικές ζημιές, φθορές…). Το νομοσχέδιο έκτρωμα προστατεύει διάφορες φασιστικές φιέστες που έχουν καλεστεί «νόμιμα» απαγορεύοντας τις αντισυγκεντρώσεις.

Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά.

Εμένα οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα.

Χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα απάντησαν μαζικά και μαχητικά

  • ότι απαγορεύονται οι απαγορεύσεις,
  • ότι το δίκιο του αγώνα είναι το δίκιο των πολλών,
  • ότι δεν θα υπακούσουν στο δόγμα ΄΄νόμος και τάξη΄΄ και στην κανονικότητα της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ,
  • ότι δε θα κάνουν βήμα πίσω από το δικαίωμα να διεκδικούν τη ζωή που επιθυμούν,
  • ότι παρά την ωμή, βάρβαρη και απροκάλυπτη βιαιότητα που εξαπέλυσαν οι κατασταλτικές δυνάμεις με ευθύνη του υπουργού Χρυσοχοϊδη και της κυβέρνησης η αντίσταση θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.
  • ότι οι δρόμοι που ανοίγονται στη νέα οικονομική κρίση που είναι ήδη εδώ, θα είναι πεδίο σύγκρουσης και αγώνα για τις ζωές μας.
  • ότι δε θα φοβηθούμε την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών, κρότου λάμψης, ξυλοδαρμών και την εν ψυχρώ καταδρομή των κατασταλτικών δυνάμεων πάνω σε διαδηλωτές.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν τρομοκρατούμαστε, ότι δεν θα περιμένουμε έγκριση για να αγωνιστούμε. Θα είμαστε διαρκώς παρόντες και παρούσες στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια

στο μυαλό είναι ο στόχος

το νου σου ε;

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 9.30 π.μ. στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εννιά συλληφθέντες.