Δεν είναι ελευθερία, δεν είναι δημοκρατία είναι μόνο μία…..κρατική τρομοκρατία!

Άντα Παραφόρου

Αιφνιδίως αποφασίζεται να απαγορευτούν εκ νέου οι συγκεντρώσεις.

Μετατρέπεται η καραντίνα σε φυλακή από ένα κράτος που είναι πιο επικίνδυνο από την πανδημία.

Προκύπτουν άπειρα ερωτήματα. Κυρίαρχο θεωρούμε είναι το αν θα ανεχτούμε ως άμοιροι και άβουλοι, να βρεθούμε σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας.

Σήμερα και ώρα 6:10 το πρωί βγήκε η ανακοίνωση από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα για 6 μέρες.

Η ανακοίνωση:

II. Λαμβάνοντας υπόψη:

1. Τη συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημόσιου συμφέροντος που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

2. Τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω, από τις 05:00 έως τις 21:00, εκτός της συνδρομής των περιπτώσεων που ορίζονται στην παρ. 2 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.:4992 από 22.01.2021 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 186), καθώς και τις ειδικώς από τις 21.00 έως 05.00 μετακινήσεις των πολιτών για τους λόγους που περιοριστικά αναφέρονται στην παρ. 6 του ίδιου άρθρου της ως άνω απόφασης, προκειμένου να ανασχεθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας και να βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, μέχρι την 1 Φεβρουαρίου 2021.

3. Τον αριθμό ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ημερήσιες εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορωνοϊό (COVID-19) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

4. Τον κίνδυνο περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορωνοϊού, από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων.

5. Την υγειονομική κατάσταση της Χώρας η οποία, με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.), αποφασίζει:

α. Την απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο σύνολο της Επικράτειας (άρθρο 11 του Συντάγματος και ν. 4703/2020, Α’131), στις οποίες συμμετέχουν πλέον των εκατό (100) ατόμων.

β. Την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση παράβασης της ανωτέρω απαγόρευσης, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, ως ακολούθως:

βα. Στα νομικά πρόσωπα που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις κατά το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο ύψους πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ.

ββ. Στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις κατά το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο ύψους τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ.

βγ. Στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση της περ. α’ συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο ύψους τριακοσίων (300,00) ευρώ.

γ. Όργανα βεβαίωσης. Η βεβαίωση των παραβάσεων και η επιβολή των ανωτέρω προστίμων πραγματοποιoύνται από τα ελεγκτικά όργανα κατόπιν σύνταξης Πράξης Επιβολής Προστίμου, βάσει των άρθρων 9 και 10 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.: 4992 από 22.01.2021 κοινής υπουργικής απόφασης και του παραρτήματος V, που επισυνάπτεται στην προαναφερόμενη απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της (Β’ 186).

Η παρούσα ισχύει από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2021

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ αρωγοί της αστυνομίας και της επικίνδυνης κυβέρνησης της Ν.Δ. από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες διαρρέουν ότι η παραπάνω χουντικής προέλευσης απόφαση, στηρίχτηκε σε πρόταση της επιτροπής των «ειδικών» για περιορισμό των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. Η πραγματικότητα βέβαια είναι άλλη. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Βατόπουλου, μέλους της επιτροπής σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων σε τηλεοπτικό κανάλι: «Δεν εισηγηθήκαμε κάτι τέτοιο, από σας το άκουσα μόλις τώρα».

Αφορά η παραπάνω πρόταση τους χιλιάδες πολίτες στον πεζόδρομο της Ερμού, στα εμπορικά πολυκαταστήματα, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα εργοστάσια όπου υπάρχει συνωστισμός; Προφανώς και όχι. Αφορά πάλι τις πορείες, τις διαδηλώσεις και τις πολιτικοσυνδικαλιστικές συγκεντρώσεις. Αυτή η κατάπτυστη κυβέρνηση που δεν έχει κάνει το παραμικρό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ για τη δημόσια υγεία και εκπαίδευση, με πρόσχημα την πανδημία προβαίνει σε πλήθος αντιεκπαιδευτικών, αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων.

Η σημερινή απόφαση δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο τα δόντια της κρατικής τρομοκρατίας και επιχειρεί με τον πιο άθλιο τρόπο να τεντώσει επικίνδυνα το σχοινί. Με απόλυτη καθαρότητα η απόφαση για εκ νέου απαγόρευση συγκεντρώσεων εξυπηρετεί συγκεκριμένα σχέδια. Η στόχευση της κυβέρνησης είναι:

  • να αποτραπεί η προγραμματισμένη πορεία των φοιτητών και πολλών εκπαιδευτικών σωματείων ενόψει του κατάπτυστου νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια  που ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή.
  • Να επιχειρηθεί ο αφανισμός κάθε προσπάθειας και κάθε κίνησης από τα κάτω.

Η κατάσταση πια είναι ένα καζάνι που βράζει. Τι φοβάται η κυβέρνηση της Ν.Δ. και προχωρά σε τέτοιου είδους χουντικές πρακτικές; Μήπως φοβάται την ογκούμενη έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στην κρατική τρομοκρατία; Μέχρι σήμερα έχουν γίνει δεκάδες συγκεντρώσεις που όλες φανέρωναν την αντίστασή τους και την αντίδρασή τους στις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις που σταματημό δεν έχουν. Ισοπεδώνουν κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και συγκρούσεις.

Ο κρατικός αυταρχισμός και η ασυδοσία της κρατικής εξουσίας πρέπει να απαντηθεί από κάθε πολίτη τούτου του τόπου που διαθέτει δημοκρατικά αντανακλαστικά με διαδηλώσεις γιατί η μπόχα της μαυρίλας που έρχεται πρέπει να απαντηθεί.

Αν όχι τώρα πότε;

Για ποια ελευθερία μιλάμε;

Για ποια δημοκρατία μιλάμε;

Σπάμε συλλογικά στο δρόμο την κρατική τρομοκρατία – τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.