Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 μήνες έχουν περάσει από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτωβρίου. Εκείνη η μέρα σημειώθηκε ανεξίτηλα στην ιστορία της αντιφασιστικής πάλης, με την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή να ανακοινώνεται και οι φωνές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων να ενώνονται σε εκείνη τη στιγμή δικαίωσης. 

Μέσα σε αυτούς τους 8 μήνες, έχουμε δει παρά την καταδικαστική απόφαση, ο νεοναζί Χρ. Παππάς να μένει ασύλληπτος, βολεμένος πίσω από την αδράνεια και την απραξία της ελληνικής αστυνομίας.  Σε πολλές περιπτώσεις το “κενό” που δημιούργησε η καταδίκη των νεοναζί, φαίνεται να καλύπτεται από το ίδιο το κράτος, με πρακτικές και τοποθετήσεις κυβερνητικών προσώπων που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το φασιστικό δηλητήριο, στοχεύοντας σε ακροδεξιά ακροατήρια και σε εκείνα τα αντανακλαστικά που αναπαράγουν τον φασισμό καθημερινά στις γειτονιές.

Η παράλληλη ένταση της καταστολής στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων μηνών, με τη βία, τις συλλήψεις και τα βασανιστήρια να αποτελούν την πάγια πρακτική αντιμετώπισης για τον κόσμο που διεκδικούσε στο δρόμο τα δικαιώματά του, ανέδειξαν πόσα ακόμη μένουν να γίνουν. 

Ο Αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να είναι βασική πτυχή του κινήματος. Η προσπάθεια ανάπτυξης του κοινωνικού εκφασισμού στα μέτωπα της καθημερινότητας, πρέπει να ηττηθεί. Ο πολύμορφος καθημερινός αγώνας είναι κρίσιμος και εν αναμονή του Εφετείου για την Χρυσή Αυγή, καθώς η συνολική καταδίκη πρέπει να διατηρηθεί και να μην υπάρξει καμία σκέψη για μείωση ποινών. 

Σε αυτό τον αγώνα θα βρίσκεται και ο Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης, δίνοντας από κοινού με τις αντιφασιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες τις μεγάλες και μικρές μάχες που έρχονται. 

 Η πανδημία που έπληξε την κοινωνία, προκάλεσε και προκαλεί πολλές οριοθετήσεις, αλλά εμείς θα είμαστε εδώ και αυτή τη χρονιά,  με δράσεις που θα ξεδιπλωθούν στις γειτονιές που έζησε, περπάτησε και τραγούδησε ο Παύλος “Killah P”. Tο φασιστικό δηλητήριο δεν πρέπει να ξαναβρεί χώρο να ευδοκιμήσει, και ο αντιφασισμός πρέπει να φτάσει και να τραγουδηθεί σε κάθε γειτονιά.

 Οι εκδηλώσεις και δράσεις στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2021, στο χώρο του παλιού  εργοστασίου Καχραμάνογλου.

 Στο πρόγραμμα του φετινού Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη εντάσσονται εκθέσεις, εκδηλώσεις – συζητήσεις, συναυλίες, Street Art, παραστάσεις και προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις και αφιερώματα, με κεντρικά γεγονότα την Συναυλία στον Πολυχώρο των Λιπασμάτων την Παρασκευή 17/9, και την μεγάλη Αντιφασιστική Πορεία της 18ης Σεπτεμβρίου στις γειτονιές του Παύλου.

(Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις του αναλυτικού προγράμματος)

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης – Οικογένεια και φίλοι Παύλου Φύσσα “Killah P”.