Ανοιχτή στήριξη της ΝΔ στην Κεραμέως!

Εκπαιδευτική Λέσχη

Η στάση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης που την καλύπτει πλήρως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. Αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου σχεδιασμού για την εκπαίδευση και την κοινωνία.

Γνωρίζουν πολύ καλά τον κοινωνικό και πολιτικό ρόλο που έχουν τα εκπαιδευτικά συνδικάτα και τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει ιστορικά. Γνωρίζουν πολύ καλά τον ανθρωπιστικό, προοδευτικό και συλλογικό προσανατολισμό των παιδαγωγικών αντιλήψεων και πρακτικών που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σώμα. Σήμερα τα εκπαιδευτικά συνδικάτα είναι από τις μεγαλύτερες ενώσεις εργαζομένων, με ενεργούς συλλόγους-σωματεία, σε μεγάλο βαθμό ζωντανές διαδικασίες, μεγάλη συσχέτιση με την κοινωνία και τις τοπικές κοινωνίες, πανελλαδική διάρθρωση, δυνατότητα έγκαιρων και μαζικών αποφάσεων, δυνατότητα ανάπτυξης μαζικών και δυναμικών αντιστάσεων και αγώνων.

Η πρώτη, λοιπόν, στόχευση της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ είναι το χτύπημα των εκπαιδευτικών συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Συλλόγων, συλλογικών οργάνων, επιτροπών.

Χρειάζεται να κατανοήσουμε όλοι ότι στο πεδίο των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου διακυβεύονται πολύ περισσότερα ζητήματα, από ότι οι ίδιες οι εκλογές. Διακυβεύεται το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στα ζητήματα της αξιολόγησης, διακυβεύεται το πώς θα διαμορφωθεί το σχολείο μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, διακυβεύεται το ψυχικό σθένος των ανθρώπων και των Συλλόγων που θα αντιπαρατεθούν στη νεοφιλελεύθερη επέλαση, όταν η ύφεση θα ξεπεράσει το 15%, διακυβεύεται το αν θα διατυπώνονται και θα διεκδικούνται αιτήματα ή θα αποδεχτούμε το νόμο της σιωπής και του υπάκουου υπηκόου.

Ο δρόμος για την ακύρωση των εκλογών περνάει μέσα από τη στάση κάθε συναδέλφισσας και συναδέλφου που ενισχύοντας την ενιαία αγωνιστική στάση όλου του κλάδου ΘΑ ΑΠΕΧΕΙ από αυτές τις «εκλογές», σεβόμενος/η τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις συλλογικές αποφάσεις. Ας κοιτάξουμε όλοι/ες μας πίσω από το λόφο… Η επόμενη ημέρα πρέπει να γράφει ΝΙΚΗ των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού κινήματος και ΗΤΤΑ  του ΥΠΑΙΘ και των επιλογών του.