Άκουσα πως τίποτα δεν θέλετε να μάθετε… μα χθες η ΔΟΕ πήρε μια σημαντική πολιτική απόφαση που καταγράφεται ως θετική παρακαταθήκη στον κλάδο

Γιάννης Αναγνωσταράς

Σε μία ιστορική συνεδρίαση, οι παρατάξεις (Παρεμβάσεις – ΑΣΕ- ΑΕΚΕΕ – ΕΡΑ – ΔΑΚΕ) έπιασαν το νήμα από τις ενωτικές αποφάσεις του πρόσφατου παρελθόντος, όπως η απεργία του 2006 και η μάχη για την αξιολόγηση και με στόχευση την υπεράσπιση των συλλογικών διαδικασιών, των σωματείων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων είπαν ένα βροντερό όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Είναι γεγονός πια ότι οι μεγαλύτερες Ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ) σε ένα κοινό μέτωπο βάζουν φραγμό στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και στην παρέμβαση του Κράτους στη λειτουργία των συνδικάτων.

Όλοι πλην Λακεδαιμονίων…

Η ΔΗΣΥ στη ΔΟΕ αναιρώντας τη συμμετοχή της σε σημαντικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας επέλεξε στη χθεσινή συνεδρίαση να μη συμπορευτεί με την κοινή απόφαση των άλλων πέντε παρατάξεων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελικά δεν θα οδηγήσουν την παράταξή τους στο ρόλο του Εφιάλτη. Η κρισιμότητα των στιγμών είναι αφοπλιστική και τους καλεί να επανεξετάσουν τη στάση τους και να συνταχθούν με την απόφαση της ΔΟΕ. Έτσι, το αποτύπωμά τους στην εκπαίδευση δεν θα μείνει σημαδεμένο από την υποταγή και τον ενδοτισμό.